Τα μακρόν καρύδας είναι μια υπέροχη και εύκολη προσθήκη στα γιορτινά σου γλυκά.
Με την απαλή υφή της καρύδας και τη γλυκιά γεύση τους, αυτά τα μπισκότα θα κλέψουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Είναι ιδανικά για να τα προσφέρεις στους καλεσμένους σου ή απλά για να απολαύσεις ένα απολαυστικό σνακ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να φτιάχνουμε αυτά τα υπέροχα μακρόν!

Υλικά:

200 γρ νιφάδες καρύδας
150 γρ ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια μαρέγκα.

Στη συνέχεια, συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας κουταλια κουταλια την ζαχαρη μέχρι να έχουμε μια σταθερή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στη μαρέγκα και χτυπαμε απαλά. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε σταδιακά τις νιφάδες καρύδας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Με τη βοήθεια δύο κουταλιών του γλυκού, σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα και τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 160 βαθμούς, ή μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε τα μακρόν να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ