Πατατοπιτάκια με κολοκυθάκι

🍒Υλικά:

Για γέμιση
– 1 κολοκυθάκι μεγάλο τριμμένο στο τριφτη
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 μέτριο καρότο τριμμένο
– αλάτι, σκόρδο, καρυκεύματα και μπαχαρικά για γεύση

Για γέμιση:
– 400 γρ πατάτες
– 1 αυγό
– 1 κ.σ κρέμα γάλακτος ή μαγιονέζα
– 250 γρ αλεύρι
– αλάτι
– φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το καρότο και τρίβουμε και το κολοκυθάκι
σε τρία διαφορετικά μπολ
Μετά αλατίζουμε το κολοκυθάκι το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά και το στύβουμε για να φύγουν τα υγρά

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με δυο-τρεις κουταλιές σούπας λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και ανακατεύουμε σκεπάζουμε και αφήνουμε λίγο να μαγειρευτεί
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι το σκόρδο και κάποιο μείγμα μπαχαρικών που θέλουμε για γεύση και ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο ακόμα.
Στο διάστημα αυτό πολτοποιούμε τις πατάτες τις βρασμένες προσθέτουμε αυγό μαγιονέζα και ανακατεύουμε να γίνει μία πηχτή πάστα

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια βγάζουμε τη ζύμη μας σε ένα αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο ακόμα την κάνουμε ένα κορμό και την κόβουμε περίπου σε εννιά μέρη
Παίρνουμε ένα-ένα τα μέρη της ζύμης τα ανοίγουμε ελαφρώς και προσθέτουμε μία κουταλιά γέμιση το διπλώνουμε στα δύο σαν τυροπιτάκι τσιμπάμε τις άκρες για να κολλήσει το αλευρώνουμε και ξεκινάμε το τηγάνισμα περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν ωραίο χρώμα και είναι έτοιμα

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκοπιτάκια με τυρί
Επόμενο άρθροΤεμπέλικη Κολοκυθοτυρόπιτα