Συστατικά

4 1/2 – 5 φλιτζάνια τριμμένο κέικ,
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας,
1 τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού (ξύσμα)
Σχεδόν ένα φλιτζάνι γάλα (180 ml).
Για την Γέμιση
 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο
 1/2 φλιτζάνι σκόνη ζάχαρης
Για απο πάνω.
Σιρόπι σοκολάτας και τριμμένη καρύδα.

Διαδικασία εύκολης συνταγής κέικ
Τοποθετήστε το τριμμένο κέικ σε ένα βαθύ μπολ.
Στο μπολ ανακατέψτε τη σκόνη κακάο με το ξύσμα πορτοκαλιού, ζάχαρη και σκόνη κανέλας.
Προσθέστε το γάλα αργά και ζυμώστε καλά.
Ελέγξτε το μείγμα παίρνοντας ένα μικρό κομμάτι από αυτό και το κυλάτε στην παλάμη σας.
Εάν μπορείτε εύκολα να πλάθετε την ζύμη στην παλάμη σας, τότε το μείγμα είναι εντάξει.


Τοποθετήστε ένα πλαστικό περιτύλιγμα σε μια απλή επιφάνεια και τοποθετήστε το μείγμα και τυλίξτε το.


Προετοιμάστε τη γέμιση. Τοποθετήστε ένα δοχείο μεταλικό και το χτυπητήρι του μίξερ στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε το μπολ από την καταψύξη. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, τη σκόνη κακάο και τη σκόνη ζάχαρης και χτυπάτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ για 4-5 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές / μία κουταλιά και κρατά το σχήμα της.

Αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα στο κέικ και απλώστε το γέμιση ομοιόμορφα πάνω από το κέικ.


Τυλίξτε το κέικ με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.


Στη συνέχεια, πάρτε το κέικ έξω από το ψυγείο και ρίξτε την σοκολάτα – καρύδα  κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κέικ στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα , βγάλτε το από τον καταψύκτη 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με ούζο και σουσάμι
Επόμενο άρθροΡοβανί Ιθάκης – Παραδοσιακό γλυκό