Ελαφρύ και λαχταριστό κέικ

► Συνταγή και υλικά:

2 αυγα
80 γρ ζάχαρη
10 γρ ζάχαρη βανίλιας
100 γρ αλεύρι
500 ml γάλα
Όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε 100 γρ μαύρη σοκολάτα
60 γρ κρέμα ξηρή ανθος αραβοσιτου βανίλια
125 γρ βούτυρο μαλακό
Μπισκότα Savoiardi Bizcocho ~ 300 γρ
24 εκ. να διαμορφώσουμε
Ψύξτε για τουλάχιστον 6 ώρες
200 γρ κρέμα γάλακτος 33-36%
1 κουταλιά της σούπας Nutella

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα αυγά τη ζάχαρη τη βανίλια και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι χτυπάμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί και να απορροφηθεί μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ενώ χτυπάμε ταυτόχρονα με το σύρμα και βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα μας μετά προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιωσει και να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε την κρέμα στη σκόνη άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια το βούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί με ενα μίξερ χειρός και αφήνουμε στην άκρη την κρέμα.

Σε ένα ταψάκι 24 εκατοστών το στρώνουμε με μεμβράνη να το καλύψουμε πλήρως και τις πλευρές βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά
Αδειάζουμε μέσα την κρέμα και σκεπάζουμε από πάνω την κρέμα πάλι με σαβαγιάρ βουτηγμένα στο γάλα με τη μεμβράνη που κρέμεται γύρω-γύρω με ταψάκι σκεπάζουμε το γλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος (κρυα απο ψυγείο) χτυπάμε με το μιξερ να γίνει σαντιγύ ρίχνουμε μία κουταλιά νουτέλα και ξαναχτυπάμε να πάρουμε μία σοκολατί σαντιγι.
Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο το γυρίζουμε ανάποδα σε ένα πιάτο από πάνω απλώνουμε την σοκολατι σαντιγι και στα πλαϊνά και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα το βαζουμε λιγο ψυγείο και γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Δείτε εδώ το video της Συνταγής

Προηγούμενο άρθροΤυροψομάκια σόδας…το καλυτερο και πιο υγιεινο σνακ
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια ζεστα με γέμιση φέτα και μπέικον