Συστατικά για 4-6 άτομα
1 κούπα Ψιλοκομμένες Ντομάτες κονκακσε
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια 
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη 
8 Αυγά 
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά , σε κύβους
αλάτι 
1 ½ κουταλάκι πάπρικα
1 Πατάτα σε μικρά κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι 
220gr μανιτάρια σε φέτες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Υγιεινό πρωινό χωρίς κρέατα με ομελέτα, πατάτες και μανιτάρια. Φτιάξτε το καλοκαίρι στις διακοπές σας γι αυτούς που αγαπάτε

1. Για να φτιάξετε τη σάλτσα ντομάτας, σε μια μικρή κατσαρόλα, θερμαίνετε 1 κουτ. Σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά αλλά να μην καπνίσει. Προσθέστε σκόρδο και μαγειρέψτε 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Ακολουθήστε με αλάτι, πιπέρι και ½ κουταλάκι πάπρικα και ρίγανη. Αφήστε τα να πάρουν βράση, και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στη χαμηλή και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, σκεπασμένα.
2. Εν τω μεταξύ, θερμαίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν πλήρως. Ρίξτε αλάτι. Βγάλτε τα μανιτάρια και αφήστε τα στην άκρη.
3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και θερμαίνετε σε μέτρια φωτιά αλλά να μην καπνίσει. Προσθέστε πατάτες, κρεμμύδια και πράσινες πιπεριές. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και ρίγανη. Μαγειρέψτε σε μεσαία υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας τακτικά (και ρυθμίζοντας τη θερμότητα όπως απαιτείται) μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως (περίπου 8 λεπτά). Βγάλτε το μείγμα πατάτας από την κατσαρόλα αφήστε στην άκρη μαζί με τα μανιτάρια.
4. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύετε. Προσθέτετε 1 κουτ. Σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και θερμαίνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα αυγά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να γίνουν ομελέτα. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα μαγειρεμένα μανιτάρια και το μείγμα πατάτας στο τηγάνι με την ομελέτα, στη συνέχεια ανακατέψτε και την σάλτσα ντομάτας.
5. Σερβίρετε ζεστό με το αγαπημένο σας καβουρδισμένο ψωμί. Απολαύστε το!

Recipe by Suzy Karadsheh of TheMediterraneanDish.com

Προηγούμενο άρθροΨητή ντομάτα με κρεμμυδάκι στο φούρνο…γλύκισμα
Επόμενο άρθροΜπισκότα Τετράγωνα Γεμιστά με Μαρμελάδα