Ρολά με κρέμα βανίλιας και σταφίδες

Υλικά

220 ml γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
450 γρ. αλεύρι,
60 γρ. ζάχαρη,
1 πρέζα αλάτι
21 γρ. μαγιά.

Για την κρέμα:
1/2 λίτρο γάλα
130 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
40 γραμ αλεύρι
20 γραμ κορν φλάουρ
2 κρόκους
2 βανίλιες ή εσάνς βανίλιας
20 γραμ βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας και την βάζουμε στην φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μέχρι να πήξει.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει όσο φουσκώνει η ζύμη μας. Η μεμβράνη θα πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα.
Μουσκεύουμε τις σταφίδες και τις στραγγίζουμε.

Για την ζύμη
Ζεσταίνετε το γάλα με 100 γραμμάρια βούτυρο. Ανακατέψτε το αλεύρι, ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και την μαγιά.
Προσθέστε το χλιαρό γάλα με το βούτυρο και το αυγό. Ζυμώστε σε μια ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για τουλάχιστον μία ώρα.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και απλώστε από πάνω την κρέμα πουτίγκα.

Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και σουλτανίνα.
Τυλίξτε τη ζύμη από τη μακριά πλευρά και κόψτε κομμάτια.

Ψήστε στους 180°C πάνω/κάτω για περίπου 20 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
Βράστε την μαρμελάδα βερίκοκο με νερό σε μια κατσαρόλα και αλείψτε τα κομμάτια

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Despina Despinaki

Προηγούμενο άρθροΧορτόπιτα Νηστίσιμη: Εύκολη, γρήγορη και οικονομική
Επόμενο άρθροCheesecake με καραμέλα