Γλυκό Kinder

Ένα πολύ γρήγορο γλυκό – ψημένο σε ακριβώς 10 λεπτά. Απλά περιμένετε να κρυώσει ο βάλτος για λίγο.  Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές συνταγές στο Διαδίκτυο. Η διαφορά εδώ είναι ότι βάζουμε τριμμμένη καρύδα και ξηρή κρέμα για τη σταθεροποίηση της κρέμας. 

Υλικά

για το παντεσπανι:
3 αυγά
1/2 κουπα Ζάχαρη
1/2 κουπα λάδι
1/2 κουπα γάλα φρέσκο
1 κουπα αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο (εγώ βάζω 3)
Βανίλια
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
200ml Υγρή Κρέμα γάλακτος
1 πακέτο Γιωτης Γαρνι 75g (ξηρή κρέμα)
1 κουταλιά σούπας καρύδας
1 κουταλιά της σούπας Μέλι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (μου έλειψε)
Προαιρετικά για διακόσμηση – λιωμένη σοκολάτα.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τα υγρά υλικά. Τα ξερά κοσκινίζονται μαζί και ανακατεύονται με μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε χαρτί ψησίματος, απλώνουμε σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί (εγώ χρησιμοποίησα αυτό του φούρνου) και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ακριβώς, Αφού το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε και  φαιρούμε το χαρτι.

Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

-Για κρέμα:
Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι καλά παγωμένη. Χτυπάμε μαζί με την ξηρή κρέμα και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, το μέλι και το λεμόνι και χτυπαμε.

Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Αφού κρυώσει το παντεσπανι, κόβονται οι άκρες και κόβονται στα δύο, προστίθεται κρέμα, τοποθετείται από πάνω το άλλο μισό

και κόβεται στα επιθυμητά σχήματα. Διακοσμήστε με λιωμένη σοκολάτα ή ότι άλλο σας αρέσει.
Όταν κόβετε το παντεσπανι, καθαρίζετε το μαχαίρι μετά από κάθε κοπή. Και μετά περάστε μ ένα μαχαίρι στις άκρες για να λειανθεί καλά η κρέμα.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Προηγούμενο άρθροΤυρί Φούρνου
Επόμενο άρθροΑνατολίτικη Νηστίσιμη Πατατοσαλάτα