Μπορείτε να το σερβίρετε με πουλερικά, χοιρινό, αρνί ή ψάρι ..ή απλώς σερβίρετε με φρέσκο ​​ψωμί

Ένα υπέροχο πιάτο μελιτζάνας Parmigiana.

Υλικά

Ελαιόλαδο
2 μεσαίες μελιτζάνες κομμένες στρογγυλές σε πάχος 1.5 εκ
1 1/2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
1 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα,
3 μεγάλα αυγά
2 κουτ. ανάμικτα μπαχαρικά σε σκόνη (ότι σας αρέσει)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κούπες σάλτσα μαρινάρα *
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
1/3 κούπας ψιλοκομμένο βασιλικού

Εκτελεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώστε δύο μεγάλα ταψιά με χαρτί ψησίματος και αλείψτε με λάδι. Σε ένα ρηχό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί φρυγανιά, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και και την σκόνη από ανάμεικτα μπαχαρικά.
Αλατοπιπερώστε. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας νερό και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Βυθίστε μια φέτα μελιτζάνας στο αυγό και έπειτα βυθίζετε στο μείγμα φρυγανιάς.
Τοποθετήστε στο ταψί.

Επαναλάβετε το ίδιο για όλες τις φέτες μελιτζάνας. Ραντίστε ελαφρά  από πάνω με λάδι μαγειρέματος.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει μέσα και χρυσίσουν και έχουν μία τραγανή όψη στο εξωτερικό, 30 έως 35 λεπτά.


Σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέστε ένα φλιτζάνι μαρινάρα και απλώστε ομοιόμορφα. Προσθέστε μια ομοιόμορφη στρώση μελιτζάνας και στη συνέχεια ρίχνουμε 1 1/2 φλιτζάνι μαρινάρα από πάνω.

Πασπαλίζουμε με 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, το μισό από τα υπόλοιπο Παρμεζάνα και φρέσκος βασιλικός.
Επαναλαμβάνω το ίδιο για άλλη μια φορά για να εξαντληθούν όλα συστατικά.
Ψήστε μέχρι λιώσουν τα τυριά και χρυσίσουν, 15 έως 17 λεπτά ακόμη.

*Σάλτσα Μαρινάρα

Έφτιαξα τη σάλτσα με ένα μείγμα σοταρισμένων κρεμμυδιών και σκόρδου, προσθέτοντας σάλτσα ντομάτας,  αλάτι πιπέρι ζάχαρη βασιλικό ρίγανη ..
Προσθέστε νερό εάν είναι παχύ. Αφήστε να βράσει για περίπου 20 λεπτά .. αφήστε την να κρυώσει ..

Προηγούμενο άρθροΓρήγορα και αφράτα τηγανητά ντόνατς
Επόμενο άρθροΤα υπέροχα σουδάκια με κρέμα