Συστατικά
1 κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κομμάτια (ελιά 1 & 1/2 kg)
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 φλιτζάνια κομμένο σε φέτες γλυκό κρεμμύδι
1 κουτί ντοματoπελτέ
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι
1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουτί ζωμό βοδινού
6 μεσαία καρότα, κομμένα σε κομμάτια 
200 gr μεσαία φρέσκα μανιτάρια, τετράγωνα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε μια κατσαρόλα στους 160° βαθμούς. Πασπαλίζουμε το κρέας και από τις δυο πλευρές με αλάτι και πιπέρι.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τσιγαρίστε το κρέας σε όλες τις πλευρές. Βγάλτε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε τα κρεμμύδια στην ίδια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, 8-10 λεπτά. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι και  μαγειρέψτε και ανακατέψτε 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέστε κρασί, τ’ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε και το ζωμό βοδινού. Επιστρέψτε το ψητό στη κατσαρόλα. Βάλτε τα καρότα και τα μανιτάρια γύρω από το κρεάς και αφηστε να βράσουν. Σκεπάστε και αφήστε το 2-1 / 2 έως 3 ώρες, έως ότου το κρέας να είναι τρυφερό στο πιρούνι . Εάν θέλετε, αφαιρεστε με ένα κουτάλι το λίπος απο πάνω  από την σάλτσα.

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο κέικ διαίτης με σοκολάτα και λίγες θερμίδες
Επόμενο άρθροΑγνόπιτες Κρήτης: Μια γευστική εμπειρία με πλούσια παράδοση