Τυροκούλουρα

Υλικά

1 αυγό
100 ml λάδι
100 ml γιαουρτι κeφιρ
1/2 κγ αλάτι
40 γρ βούτυρο
380 γρ αλεύρι
12γρ μπεικιν παουντερ
300 γρ τυρι κιτρινι τριμμένο
200 γρ Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό το λάδι το γιαούρτι αλάτι και χτυπάμε με σύρμα χειρός για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε το αλεύρι το baking powder ζυμώνουμε έως ότου πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Στη συνέχεια παίρνουμε ποσότητα ζύμης περίπου 20 με 30 γραμμάρια την κάνουμε μπαλάκι και την ανοίγουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε στο κέντρο της ζύμης λίγο τυρί και την κλείνουμε σε ένα οβάλ σχήμα.

Περνάμε όλα τα κουλουράκια μας μέσα από ένα πιάτο με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο πρώτα έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος με ένα μαχαιράκι τα χαρασουμε

απο πάνω να βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜια κάπως διαφορετική εκδοχή της κλασικής Πατατοσαλάτας.
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με πορτοκάλι…μία βόμβα γεύσης