Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι

Αυτό το μπισκοτογλυκό με γιαούρτι είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν ένα δροσερό, εύκολο και πανέμορφο γλυκό. Η κρέμα γιαουρτιού είναι ελαφριά και αφράτη, ενώ τα μπισκότα προσθέτουν μια ωραία υφή. Η διακόσμηση με καρύδι, σιρόπι βύσσινου και γλυκό του κουταλιού δίνει στο γλυκό μια γιορτινή εμφάνιση.

Τι μου άρεσε:

  • Η κρέμα γιαουρτιού ήταν ελαφριά και αφράτη, με μια ωραία酸味 από το γιαούρτι.
  • Τα μπισκότα ήταν μαλακά και μαστιχωτά, και ταιριαζαν τέλεια με την κρέμα.
  • Η διακόσμηση με καρύδι, σιρόπι βύσσινου και γλυκό του κουταλιού έδωσε στο γλυκό μια ωραία γεύση και εμφάνιση.

Συνολικά:

Αυτό το μπισκοτογλυκό με γιαούρτι είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα αρέσει σε όλους. Είναι ιδανικό για ζεστές ημέρες, αλλά και για γιορτινές περιστάσεις.

Βαθμολογία:

5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • Μπισκότα πτι μπερ (περίπου 2 πακέτα)

Για διακόσμηση:

  • Καρύδι τριμμένο
  • Σιρόπι βύσσινο
  • Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το γιαούρτι με το γάλα ζαχαρούχο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βουτήξτε τα μπισκότα ένα ένα στο γάλα ζαχαρούχο και στρώστε τα σε μια φόρμα, δημιουργώντας μια βάση.
  3. Απλώστε από πάνω το μισό μείγμα γιαουρτιού.
  4. Συνεχίστε με μια στρώση μπισκότα και έπειτα με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
  5. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή ιδανικά για όλο το βράδυ.
  6. Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι, σιρόπι βύσσινο και γλυκό του κουταλιού κεράσι.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μπισκότου σας αρέσει.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα γιαουρτιού 1-2 βανίλιες.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή βύσσινα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Αντωνια Κρητικου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτογλυκό με στρώσεις ζελέ και κρέμα

Συστατικά:

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ.)

Για την κρεμα
Γάλα – 4½ ποτήρια του νερού
Αλεύρι – 6 κοφτές κουταλιές σούπας
Κόρν Φλάουρ – 4 κοφτές κουταλιές σούπας
Ζάχαρη – 1½ ποτήρι του νερού
Αυγά – 6 κρόκους
Βανίλια – 1 φακελάκι σε σκόνη
Βούτυρο – 1 κουταλιές γλυκού
Κρέμα γάλακτος – ½ κουτί

2 φακελάκια σκόνη για ζελέ φράουλα (π.χ. φρουί ζελέ Γιώτης – διπλό οικογενειακό μέγεθος)

♨️Τρόπος παρασκευής:

Ζεσταίνετε τα 3½ ποτήρια από το γάλα.
Βάζετε μέσα στο μπολ του μίξερ (με συρμάτινο αναδευτήρα) τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζετε το μίξερ σε αργή ταχύτητα και προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο γάλα (κρύο).
Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και αφήνετε το μείγμα να χτυπηθεί 1′.
Μετά προσθέτετε το ζεστό γάλα λίγο λίγο και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα (σε 2′-3′) το αδειάζετε σε κατσαρόλα και το ανακατεύετε πάνω σε νερό που βράζει (μπεν μαρί) έως ότου πήξει.

Προσθέτετε τη βανίλια και το βούτυρο.
Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αφού προηγουμένως την έχετε χτυπήσει σε σαντιγί.
Ανακατεύετε τα υλικά ελαφρά μέχρι να ενωθούν.
Οταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος.
Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.
Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 35 x 25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30 x 30 εκ.
Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ζελέ, που θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει, αλλά να μην έχει σταθεροποιηθεί. Απλώνουμε και τριμμένο μπισκότο απο πάνω
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.

Υ.Γ Μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα αυτή με 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ, 3 κουταλιές της σούπας λικέρ του καφέ ή να ενσωματώσετε 150 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜηλοπιτάκια – όνειρο: Αφράτα, ζουμερά και γεμάτα γεύση!
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο: Φτιάξτο Σπιτικά με Απλά Υλικά