Αγριογούρουνο με μήλα

Υλικά | 4 ΑΤΟΜΑ

800 γρ κρέας αγριογούρουνου ή χοιρινό
80 ml φρέσκιας κρέμας
2 μήλα
2 κρεμμύδια
ένα ποτήρι ξύδι από κόκκινο κρασί
1 ποτήρι ζωμό κρέατος
1 σφηνάκι βότκα
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μια πρέζα δυνατή πάπρικα
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε το κρέας με κρύο τρεχούμενο νερό, στη συνέχεια στεγνώστε το με ένα απορροφητικό χαρτί και κόψτε το σε κύβους περίπου 2-3 ​​εκατοστών.
Μαζεύουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το ξύδι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή μαντολίνο.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, το ροδίζουμε ομοιόμορφα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Όταν το κρέας ροδίσει ομοιόμορφα, προσθέστε τα μήλα, κομμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες με ένα μαντολίνο.

Προσθέτουμε τη βότκα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ομογενοποιηθεί και ρίχνουμε τον ζωμό.
Καλύψτε και μαγειρέψτε για τουλάχιστον μία ώρα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μετά από αυτό το διάστημα, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μετά προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα.

Σερβίρετε ζεστό.

Φωτό: Miriam Matti

Προηγούμενο άρθροΟι πιο χνουδωτές σπιτικές τηγανίτες: Υπάρχουν μόνο 2 μικρά κόλπα για να φουσκώσουν
Επόμενο άρθροCheesecake με μπισκότα, σοκολάτα και καραμελωμένα αχλάδια