Μελιτζάνες με αυγά

Υλικά

2 μεγάλα μεγέθη μελιτζάνα
3 αυγά
1 φακελ τριμμένη φρυγανια
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 5 εκ.
Τις βάζουμε όλες μαζί σε ένα μπολ με νερό και τις ξεπλένουμε.
Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε 3 αυγά καλά και χύνουμε το αυγό πάνω απο τις μελιτζάνες και τις ανακατεύουμε.
Από πάνω αδειάζουμε 1 φακελάκι τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά. Προσθέτουμε και μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει αρκετό λάδι και ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις
μελιτζάνες. Μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα τις βγάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι.

Με τα τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα τις περιχύνουμε με μια κόκκινη σάλτσα και έτοιμες…

Προηγούμενο άρθροΤζιτζιφιά, το δέντρο γιατρός (φτιάχτηκε το στεφάνι Του Χριστού)
Επόμενο άρθροΤο πιο καθαρό “Βρώμικο” Hot Dog