Αλμυρά κουλουράκια

Συνταγή:

3 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγα
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ανάλατο)
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας μαχλεπι
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Υλικά

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με την σειρα μαζί να παρουμε μπισκοτένια ζύμη.
Πάρτε ένα κομμάτι από τη ζύμη για να χωρέσει στην παλάμη του χεριού σας
Ξεκινήστε να πλαθετε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας σας για να δημιουργήσετε μια μακριά λωρίδα
Πλέξτε τη ζύμη / στρίψτε μαζί.

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Ανακατεύουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό αν χρειάζεται για να αραιώσει.
Μετα με το μειγμα αυγου αλείφουμε τα κουλουράκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρονοσπορο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς
μέχρι να ροδίσουν

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΟΤΑΝ ΦΑΤΕ

Προηγούμενο άρθροΑφράτο κέικ σοκολάτας…Τίποτα το ιδιαίτερο στην εμφάνιση, αλλά ένα από τα πιο νόστιμα κέικ που έχω φτιάξει ποτέ
Επόμενο άρθροΚρέμα Brulee…αν δεν έχετε δοκιμάσει τώρα είναι η ευκαιρία μ αυτή την συνταγή