Κέικ Μπριος

Συστατικό

2 αυγα
Ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα ισούται με 155 g
Ένα φλιτζάνι ζάχαρης ισούται με 125 g
2 φακ βανίλια ή 15 g
Τσίμπημα αλατιού
60 γρ λάδι
1 κουταλιά της σούπας μαγιά ψωμιού
Μπεικιν Παουντερ 14 g
Ξύσμα από ένα λεμόνι
100 γρα κομματάκια σοκολατας
350 γρ. Αλεύρι

Για την επαλλειψη
1 κρόκο αυγού
1 κσ ζάχαρη
1 κσ εκχύλισμα βανίλιας

Διακόσμηση
Ζελεδάκια κομμενα (προεραιτικά)
50γρ Φλυδες αμυγδάλου
Μαρμελάδα επιλογη σας ή κάποιο υγρό σιρόπι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, την μαγια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός καλά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, και ανακατεύουμε να διαλυθεί, και μετα την βανίλια.
Προσθέτουμε ένα αυγό ολόκληρο και το ασπράδι από το δεύτερο αυγό, αλάτι και χτυπάμε
με το συρμα να ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε το λάδι, ξυσμα λεμονιού και χτυπάμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε με το συρμα και ενδιάμεσα ρίχνουμε και το
μπεικιν παουντερ.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για 30λ – 1 ωρα.


Μόλις περάσει ο χρόνος την ανακατεύουμε λίγο και την αδειάζουμε σε μία φόρμα που
την έχουμε αλευρωβουτυρώσει.
Βάζουμε μέσα στην ζύμη τα κομματάκια σοκολάτας 

Για την επάλειψη

Χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη και την βανίλια και αλείφουμε το κεικ από πάνω
διακοσμούμε με τα ζελεδάκια και το αμύγδαλο.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ

Αλείφουμε στο τέλος με κάποια μαρδελάδα επιλογή σας και είναι έτοιμο

Προηγούμενο άρθροΓαύρος Λαδορίγανη
Επόμενο άρθροΓλυκά Μπισκοτάκια…Δοκιμάστε τα δεν θα μετανιώσετε