Αλμυρά μάφινς με τόνο και αλεύρι ολικής αλέσεως

Υλικά

Αυγά 1
Τυρί 1 φλιτζάνι θρυμματισμένο
Αλεύρι ολικής αλέσεως 1 φλ
Λάδι 1/3 φλ
Τόνος 1/2 κονσέρβα
Μπέικιν πάουντερ 1
Γάλα φρέσκο ​​1/3 φλ

Παρασκευή

Χτυπάω το αυγό με το γάλα, προσθέτω το τυρί και μετά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύω με ένα πιρούνι και προκύπτει μια πηχτή ζύμη, πιο πηχτή από τη ζύμη του κέικ.
Ακολουθεί το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε τα φορμάκια για μάφινς, ρίχνουμε το μείγμα μέχρι τη μέση. Βάζω από πάνω κομμάτια τόνου και ζύμη, τελειώνω με σπόρους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για δέκα λεπτά στους 200 βαθμούς και άλλα δέκα λεπτά στους 180 ή μέχρι να στεγνώσουν.

_cuva

 

Προηγούμενο άρθροΠρασοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Επόμενο άρθροΤούρτα Προφιτερόλ: Αφράτα Σουδάκια σε Αέρινη Κρέμα και Σοκολατένια Αγκαλιά!