Αλμυρά μπισκότα βρώμης με τυρί

Άλλη μια από τις συνταγές μου για υπέροχα μεγάλα μπισκότα, τα οποία είναι κατάλληλα τόσο για πρωινό όσο και για βραδινό, γιατί συνδυάζονται καλά τόσο με γιαουρτι ή κρασι.
Δεν χρειάζεστε πολλά προϊόντα, απλά πρέπει να πάρετε τυρί κότατζ. Είναι ήδη διαθέσιμο στα περισσότερα καταστήματα και αν έχει διαφορετικό ποσοστό λίπους, επιλέξτε το χαμηλότερο ποσοστό. Το ανθότυρο δεν ειναι τόσο αλμυρό, γι’ αυτό προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι.

Και έτσι χρειάζεστε:

1 αυγό και 1 ασπράδι ή 3 ασπράδια αυγού
40-50 γρ τυρί ανθοτυρο τριμένο
180 g τυρί κότατζ
100 γραμμάρια πίτουρο βρώμης ή 6-7 γεμάτες κουταλιές της σούπας
18-20 g σουσάμι – αυτά είναι περίπου 2 κουταλιές της σούπας.
2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ή γιαούρτι + 1 πρέζα αλάτι
μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το χέρι τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το μισό σουσάμι, το πίτουρο, το τριμμένο τυρί και το κοτατζ + το μπέικιν πάουντερ. Φροντίστε να ανακατέψετε καλά μετά την προσθήκη κάθε προϊόντος. Αφήστε το πίτουρο να μουλιάσει για 4-5 λεπτά
Μοιράζουμε σε 6 φόρμες ψησίματος – cupcakes. Αν δεν έχετε cupcakes, σχηματίστε 6 ίδιους κύκλους σε χαρτί ψησίματος και είστε έτοιμοι. Τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αυτά τα μπισκότα βρώμης είναι ένας τέλειος συνδυασμός πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών και μπορείτε να τα φάτε χωρίς να ανησυχείτε για το βάρος σας.
Τα τρώτε ακόμα ζεστά, τα κρύα είναι επίσης νόστιμα, αλλά σκληραίνουν ελαφρώς και καλό είναι να τα ζεστάνετε αν σας μείνουν για την επόμενη μέρα.

Καλή Υγεία να έχετε

Προηγούμενο άρθροΚεικ Πορτοκάλι με Σοκολάτα (Νηστίσιμο)…Πολύ μυρωδάτο και αφράτο!
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα ινδοκαρυδα σιροπιαστα!!