Ψωμάκια Αφρός

✅Υλικά:

300 ml κεφίρ ή άλλο προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
20 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς,
2 κουταλιές της σούπας με μια καλή διαφάνεια αλεύρι,
1 αυγό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
100 ml φυτικό λάδι
450-460 g αλεύρι
λίγο κουρκουμά.

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το κεφίρ ή άλλο προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση, προσθέστε την σόδα και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 20 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς, δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε όλα καλά και αφήνουμε για 20-30 λεπτά να φουσκώσει, είναι ζύμη.

Στη συνέχεια, προσθέστε ένα αυγό, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 100 ml φυτικό λάδι σε αυτό, κοσκινίστε το αλεύρι και τον κουρκουμα, ζυμώνουμε μαλακή ζύμη, ζυμώνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος.
Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια, τα κάνουμε μακρόστενα ψωμάκια, και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.

Τα πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 περίπου λεπτά, σκεπασμένα με μια μεμβράνη.
Τα αλείφουμε με το διάλυμα του αυγού με πολύ μεγάλη προσοχή χωρίς να τα ξεφουσκώσουμε. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15-20 λεπτά.


Καλή όρεξη ❤️

Προηγούμενο άρθροΖύμη για πίτσα και καλτσόνε…Συνταγή αλάνθαστη!
Επόμενο άρθροΟγκρατέν λαχανικών…το φτιάχνω όταν δεν έχω χρόνο