Συνταγή αλμυρά Κουλουράκια

Υλικά

130γρ βούτυρο
1 κομμάτι. αυγό
130 ml. λάδι
130 ml. γάλα
1 κουτ αλάτι
3 κουτ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1ρ. μπέικιν πάουντερ
1 κρόκος αυγού + 2 κουταλιές της σούπας λάδι για επάλειψη
περίπου 3,5 κουτ. αλεύρι (200 ml φλιτζάνι)
σουσάμι για διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, ξύδι και τα χτυπάμε λίγο με ένα κουτάλι και μετά με το χερι να λιώσουν όλα τα υλικά.


Αρχίζουμε μετά και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μεχρι να πάρουμε μία συνοχή ζύμης.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και από πάνω την μαγιά και ζυμώνουμε πλέον σε μια αλευρωμένη επιφάνειά μέχρι να πάρουμε μία μπισκοτένια ζύμη.

Κόβουμε την ζύμη 30-40 γρ και φτιάχνουμε μπαλάκια όλη την ζύμη.

Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και το πλάθουμε σε ένα κορδόνι μήκους 15-20 εκ και το διπλώνουμε στην μεση και το στρίβουμε, και το βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


Αλείφουμε με μείγμα αυγού λαδιού τα κουλουράκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί
Επόμενο άρθροΗ μηλόπιτα αυτή είναι πιο απλή και ιδιαίτερη