Αλμυρή γεμιστη ζύμη Μπριος😋

Υλικά

Για τη ζύμη
250 g αλεύρι μαλακό
200 g αλεύρι σκληρό
250 ml γάλα
60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 αυγό (εγώ 2)
10 g φρέσκια μαγιά μπύρας ή 3 g ξηρή
15 γρ ζάχαρη
10 g αλάτι

Για την γέμιση
250 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο (2 φορές περασμένο το ζητάτε από τον χασάπη σας)
1 κολοκυθάκι μεγάλο
2 καρότα
1 μικρό κρεμμύδι στο μουλτι τριμμένο
Λίγο ελαιόλαδο για τον κιμά
Φύλλα από φρέσκο δυόσμο
150 γρ. Φέτα τριμμένη
100 γρ. Χαλούμι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
Άνηθο
Άλατι
Πιπέρι
Πιπέρι Cayenne

Εκτέλεση

Για την γέμιση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τον κιμά και βοηθάμε να ανοίξει καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το πιπέρι Cayenne.
Όταν ανοίξει ο κιμάς και δεν έχει χοντρούς σβολους ψήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει.
Τρίβουμε το κολοκυθάκια στην χοντρό τρίφτη, το καρότο, το χαλούμι και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, φέτα το δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα και τον κιμά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθουν τα υλικά. (εγώ την έκανα λιγο διαφορετικά το ιδιο μπορείτε και εσείς)

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ή σε μίξερ βάζουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα, διαλύουμε χωριστά τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη
και τη βάζουμε στο αλεύρι και ξεκινάμε το ζύμωμα, όταν ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το αλάτι και ένα αυγό, ζυμώνουμε , όταν αναμειχθεί λίγο-λίγο το λάδι, ζυμώνουμε κάνοντας τη ζύμη ελαστική και λεία (εάν είναι πολύ κάντε και ένα πιο μικρό), την τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες (σίγουρα θα πάρει λιγότερη ώρα λόγω των θερμοκρασιών, οπότε κοιτάξτε η ζύμη και όχι το ρολόι) πρέπει να διπλασιαστεί

Ανοίξτε την με έναν πλάστη αποκτώντας ένα παραλληλόγραμμο που θα απλώσετε την γέμιση

και στη συνέχεια τυλίξτε ξεκινώντας από το πιο μακρύ μέρος

το βάζω σε φόρμα κεικ σκέπασα με μεμβράνη και άφησα να φουσκώσει, (περίπου 1 ώρα) μετά αλείφωσα με ένα αυγό χτυπημένο με 3 κουταλιές της σούπας γάλα, πασπαλισμένο με σουσάμι και λιναρόσπορο, ψημένο στους 180 προθερμασμένο για 25 /30 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Ναπολέων…από ένα σημειωματάριο συνταγών
Επόμενο άρθροΕύκολο και πολύ νόστιμο κέικ σοκολάτας