Ισλιμ Κεμπαπ

Υλικά

3 μέτριες μελιτζάνες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5-6 ντοματίνια
1 μέτρια πράσινη πιπεριά

Για τα κεφτεδάκια:
350 γραμμάρια κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο)
3 κουταλιές της σούπας (γεμάτη) τριμμένη φρυγανιά
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κγ αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 τριμμένες ντομάτες
1 σκόρδο.
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό
φρέσκο δυόσμο
1/2 ποτήρι νερού ζεστό νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, κρεμμύδι (τριμμένο) ,τριμμένη φρυγανιά, σκόρδο (τριμμένο) ), προσθέτουμε 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο ζυμώνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πάρτε δόσεις από το μειγμα με το χέρι λίγο μεγαλύτερα από το καρύδι και πλαστε τα κεφτεδάκια. Ψήστε τα κεφτεδάκια γυρίζοντάς στο τηγάνι.

Στραγγίζουμε το νερό από τις μελιτζάνες που ξεκουράζονται σε αλμυρό νερό και τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Στεγνώστε τες με χαρτοπετσέτα. Τηγανίζουμε στο τηγάνι γυρνώντας τες και από τις 2 πλευρες. Αφαιρέστε το περιττό λάδι με τη βοήθεια χαρτοπετσέτας. Κοψτε σε κομμάτια τις πράσινες πιπεριές από τις οποίες αφαιρέσατε τα κοτσάνια.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Τοποθετήστε δύο τηγανητές λωρίδες μελιτζάνας στο πιάτο σε σχήμα σταυρού. Βάζουμε στη μέση ένα τηγανητό κεφτεδάκι και το κλείνουμε.
Τοποθετήστε πάνω ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά και ντοματίνια, στερεώστε το με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε το στο ταψί.

Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τις τριμμένες ντομάτες και το σκόρδο. Αφού προσθέσετε αλάτι, πιπέρι και
ζεστό νερό, το βράζετε για 4-5 λεπτά, τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον φρέσκο δυόσμο και αποσύρετε από τη φωτιά.
Μεταφέρετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε στο ταψί που βάλατε τις μελιτζάνες. Αφού ψήσετε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σερβίρετε ζεστό.

Καλή όρεξη

ΠΗΓΗ: Fatma Yumlu

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Φούρνου σε λαδόκολα
Επόμενο άρθροΠολύ νόστιμο κέικ με χαρούπι και μήλα