Δείτε Επίσης: Αλμυρή τάρτα με μπροκολο και χωρίς Φύλλο | Αλμυρό Κέικ με Ζαμπόν

Αλμυρή Πίτα με βάση από ψωμί

Συστατικά:

250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
300 ml γάλακτος
200 γρ μοτσαρέλα
150 γρ. Μαγειρεμένο ζαμπόν ή στήθος γαλοπούλας.
2 αυγα
30 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Ξεκινήστε την προετοιμασία της πίτας μουσκεύοντας το ψωμί. Κόψτε το ψωμί σε κομμάτια
(1.) Τοποθετήστε το σε ένα μπολ, και καλύψτε με γάλα
(2.) Αφήστε το να μουλιάσει για 1 ώρα
(3.). Εφόσον περάσει αυτός ο χρόνος στο γάλα, ψιλοκόψτε το ψωμί στο μπλέντερ
(4.), Λαμβάνοντας έτσι μια κρεμώδη σάλτσα
(5.). Τώρα προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά: τα δύο αυγά, αλάτι, πιπέρι
(6.) Προσθέστε τη μοτσαρέλα, το στήθος γαλοπούλας ή το μαγειρεμένο ζαμπόν και την τριμμένη παρμεζάνα
(7.). Ανακατέψτε τα πάντα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί
στρωμενο με χαρτί ψησίματος. Ισιώστε το μείγμα και πασπαλίστε την επιφάνεια με μοτσαρέλα και ψίχουλα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά
(8.). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Δείτε Επίσης: Αλμυρή τάρτα με μπροκολο και χωρίς Φύλλο | Αλμυρό Κέικ με Ζαμπόν

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤούρτα σοκολάτας…με κρεμώδη απόλαυση
Επόμενο άρθροΑλμυρά muffins με κολοκυθάκια