Αλμυροί λουκουμάδες με σουσάμι

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

2 ½ φλιτζάνια απλό αλεύρι
½ φλιτζάνι εξατμισμένο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μεσαίο αυγό
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
σουσάμι για επικάλυψη
μαγειρικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, ζάχαρη, μπεικιν, αλάτι, και ανακατευουμε
Κάνουμε μία λακούβα στο κέντρο αλευριού και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, λάδι,
εκχύλισμα βανίλιας , αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει υφή ζύμης και μετα ζυμώνουμε
με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια λεια ζύμη.
Παίρνουμε μία μία κουταλιά ζύμη και πλάθουμε με λαδωμένα χέρια τα μπαλάκια.
Ρίχνουμε τις μπάλες μέσα σε ένα μπολ με σουσάμι να καλυφθούν.
Σε μία κατσαρόλα με λάδι μέχρι την μέση σε μέτρια φωτια ρίχνουμε τα μπαλάκια να τηγανιστούν
Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τα βγάζουμε χαρτί κουζίνα να στραγγίσουν.
Μόλις κρυώσουν λίγο είναι έτοιμα να τα σερβίρετε

Θα σας αρέσουν πολύ

Εγγραφείτε στο κάναλι της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΠίτα λαχανικών χωρίς φύλλα
Επόμενο άρθροΣκορδομακαρονάδα Σαντορίνης…δεν θα την κάνετε αλλιώς