Αλμυρό κέικ 

Δοκιμάστε αυτό το αλμυρό κέικ με υπέροχο συνδυασμό φέτα και μαϊντανό! Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ζαμπόν.
Οι σπόροι σουσαμιού είναι επίσης προαιρετικοί, αλλά είναι ιδανικοί για να διακοσμήσετε το κέικ. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το κρύο ή ζεστό, εξαρτάται από εσάς.

Συστατικά:

3 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
50 γραμμάρια τεμαχισμένη μοτσαρέλα
200 γραμμάρια φέτα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Βούτυρο για να λιπανθεί το ταψί
Σουσάμι και μαύρο κύμινο για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Μεταφέρετε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε αλάτι και κτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε φυτικό λάδι και γιαούρτι και συνεχίστε να χτυπάτε. Κοσκινίστε μέσα στο μπολ αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε την τριμμένη μοτσαρέλα και το
τυρί φέτα στο μπολ, καθώς και τον μαιντανό και ανακατεψτε. Απλώστε μερικούς σπόρους σουσαμιού στο λαδωμένο ταψί. Μεταφέρετε το κουρκούτι στο ταψί.
Ψήστε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180C Πρέπει να πάρετε ένα χρυσό καφέ!

* απλώς μια πρόταση: μπορείτε να προσθέσετε πολλά άλλα αλμυρά βότανα όπως ρίγανη, κρεμμύδια σε κύβους, ακόμη και ελιές σε κύβους .. χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας ..

Find more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο σφολιάτας (με κουκουνάρι, σκόρδο, μπαχαρικά νόστιμα και υπέροχα ορεκτικά!)
Επόμενο άρθροΜανιταροκεφτέδες με κιμά