Αμυγδαλάτο

Υλικά

4 3/4 φλυτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 ασπράδια αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού αμύγδαλο
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσετε ακόμη 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σε 180 βαθμούς. Στρώστε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί
Σε 2 μικρά Μπολ  θα χρειαστείτε 1/2 φλυτζάνι κομμένα σε φέτες αμύγδαλα και 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (αφήστε στην άκρη).
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι αμυγδάλου και τα υπόλοιπα συστατικά.
Η ζύμη θα είναι κολλώδης (εδώ βοηθάει η ζάχαρη άχνη)
Πάρτε μια κουταλιά της σούπας από τη ζύμη (λίγο περισσότερο από το 1/2 του κουταλιού)
Δημιουργήστε μια μπάλα και στη συνέχεια κυλήστε το μέσα στην ζάχαρη άχνη. Τοποθετήστε τα στο ταψί και ελαφρώς με το χέρι σας πατήστε από πάνω να ισιώσει.
Βάλτε τα cookies σε απόσταση 1,5εκ έως ότου γεμίσει το ταψί. Όταν τελειώσετε, πάρτε τις φέτες αμυγδάλου  και τοποθετήστε πάνω από τα cookies. Ψήστε για ακριβώς 11 λεπτά.

Είναι Τέλεια

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με ρύζι
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού