Μπισκότα φωλιάς

Η διακόσμηση μπορεί να είναι κουφέτα οποιουδήποτε χρώματος, απομίμηση αυγών, ξηροί καρποί σε γλάσο, m & Ms. Βγαίνουν 12-14 τεμ.

Υλικά

Για τη ζύμη:
250 γρ αλεύρι
170 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
40 g σκόνη κακάο
1 ασπράδι ή αυγό
0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
Οποιαδήποτε κουβερτούρα σοκολάτας.
Σοκολατένια αυγά για διακόσμηση

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στεγνά υλικά: αλεύρι, σκόνη κακάο, ζάχαρη άχνη, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ανακατεύουμε τα πάντα.
2. Προσθέστε παγωμένο βούτυρο στη μάζα του αλευριού, αλέστε σε ψίχουλα με τα χέρια σας.
3. Προσθέστε το ασπράδι ή το αυγό στα ψίχουλα και ζυμώστε μια απαλή, ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
4. Από τη ζύμη φτιαχνουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος να χωρλαν σε μία πρέσας σκόρδου, τα τοποθετούμε σε μια σανίδα και τα βάζουμε
στο ψυγείο για μια-δυο ώρες.

5. Πάρτε τις κρυες μπάλες. Σε μια πρέσα σκόρδου βάζουμε τα μπαλάκια, πιέζουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε μια φωλιά, πιέζουμε
με την βάση ενός ποτηριου κρασιουύ για να κάνουμε τη μέση ώστε να είναι επίπεδη. Βαζουμε τις φωλιές σε λαδόκολλα.
6. Ψήνετε τις φωλιές στο φούρνο στους 180° για 15 λεπτά.
7. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι νερού.
8. Συλλέξτε μπισκότα και βάλτε τα στην λιωμένη σοκολάτα.
Γεμίζουμε τη μέση με λιωμένη σοκολάτα ή πάστα σοκολάτας και διακοσμούμε την κορυφή με τα μισά σοκολατένια αβγά.

Υπέροχο 👌👌👌

Προηγούμενο άρθροΜουσακάς…συνταγή βήμα βήμα
Επόμενο άρθροΤι να κάνετε με το ξηρό πασχαλινό τσουρέκι