Kουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού

Τα κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά εδέσματα. Το άρωμα του πορτοκαλιού προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση και αρωματική νότα στα κουλουράκια, κάνοντάς τα απολαυστικά για τους λάτρεις αυτών. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά και για να απολαύσετε ως επιδόρπιο.

Υλικά

1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 μπέικιν πάουερ
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά βάζουμε το μπέικιν στο αλεύρι και ζυμώνουμε


Αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα η ζύμη,μετά πλάθουμε τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα


Ψήνουμε στους 180 για 15 με 20 λεπτά

Καλή Υγεία να έχετε

Η Συνταγή είναι της Cooking Tips’ Σπιτικά

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kουλουράκια πεταλάκια

Kουλουράκια πεταλάκια

Υλικά

160 γρ αλεύρι
40 γρ ζάχαρη άχνη
80 γρ αλεσμένα καρύδια
120 γρ βούτυρο (μαλακό)
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 βανίλια

Εκτέλεση

Από όλα τα προϊόντα ζυμώνουμε τη ζύμη, η οποία τυλίγεται σε μεμβράνη και αφήνεται στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, το χωρίζουμε σε πολλά μέρη (3-4) και κάνουμε φυτίλια, τα οποία κόβουμε σε ίσα μέρη και πλάθουμε τα πεταλάκια και τα τοποθετουμε στο ταψί στρωμενο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
Αφού τα αφαιρέσουμε, περιμένουμε 1-2 λεπτά και τα κυλάμε σε ζάχαρη άχνη + βανίλια.

Υπέροχη γεύση και άρωμα!