Παστιτσάρα

Υλικά:(Για ένα ταψί μέτριο).

750 γρ μακαρόνια για παστίτσιο
750 γρ.κιμά ανάμεικτο
2 ντομάτες ώριμες,λίγο πελτέ,και λίγο κονκασέ.
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κρασί
Μαιδανό,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,1 ξυλάκι κανέλα,μοσχοκάρυδο.

Μπεσαμέλ:
1200 γρ γάλα φρέσκο
12 κ.σ.αλεύρι(200 γρ.περίπου)
2 κρόκους αυγών.
Βούτυρο 60 γρ.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζω τον κιμά τον σωτάρω με ψιλοκομμένο κρεμμύδι σβήνω με κρασί,ρίχνω 2 ντομάτες ώριμες,λίγο πελτέ,κονκασέ,καρότο,πιπεριά,μαιδανό,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,1 ξυλάκι κανέλα,μοσχοκάρυδο και σιγοβράζω. Συγχρόνως ετοιμάζω και τα μακαρόνια. Όταν είναι έτοιμα προσθέτω 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα,και κεφαλοτύρι τριμμένο.

Κεφαλοτύρι τριμμένο,και γκούντα λίγο τριμμένο το ρίχνουμε πάνω στην μπεσαμέλ για να γίνει ωραία η κρούστα.
Λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι άσπρο,λίγο μοσχοκάρυδο.  Ανακατεύω συνεχώς και μόλις πήξει ρίχνω το βούτυρο και λίγο τυρί κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κα Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΚέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού
Επόμενο άρθροΠαγωτό σοκολάτας με βελούδινη γεύση