ΥΛIΚΑ

  • 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμ. λευκής ζάχαρης
  • 150 γραμ. βιτάμ λιωμένο ή καλαμποκέλαιο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 1 χούφτα βατόμουρα ή άλλο φρούτο
  • Αχνη ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ. Τινάζετε το περιττό αλεύρι.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 C.

Σε ένα μπoλ μίξης βάζετε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά και χτυπάτε δυνατά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα περίπου. Προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.

Στο τέλος, χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά το μίγμα μέχρι να έχετε ένα  λαμπερό αποτέλεσμα.

Ρίχνετε στη φόρμα του κέικ το μίγμα

και προσθέτετε μερικά μούρα κομμένα στη μέση τα οποία βυθίζετε στο μίγμα.

Ψήστε για 45 λεπτά – 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο σας. Ελέγχετε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο μίγμα.

Όταν κρυώσει το κέικ το πασπαλίζετε, με τη βοήθεια ενός κόσκινου, με άχνη ζάχαρη

Είναι ένα θαυμάσιο υγρό, ελαφρύ, πεντανόστιμο αλλά και απλό κέικ γιαουρτιού που θα κάνει εντύπωση όταν το παρουσιάσετε. Είναι απλά το πιο εύκολο κέικ στον κόσμο το οποίο θα φτιάξετε πολλές φορές για να το γευτείτε σε διάφορες παραλλαγές. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βατόμουρα με 3-4 γλυκά μήλα κομμένα ή μπανάνες ή φράουλες.

Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.

Προηγούμενο άρθροMAFFIN ME ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ & GOJI
Επόμενο άρθροΜοναδικά, Αφράτα Πιροσκί…χωρίς λουκάνικο