Λουκανικόπιτες 

Υλικά

1 κύβο μαγιά
200 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι,
1 αυγό,
200 γρ γιαούρτι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
και ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Διελύσα 1 κύβο μαγιά σε 200 ml χλιαρό νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αφήστε το να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω αλεύρι, προσθέτω αυγό, γιαούρτι, αλάτι και ελαιόλαδο, ρίχνω τη μαγιά και ζυμώνω μια μαλακή ζύμη.
Το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Χώρισα τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη Χώρισα τη μισή ζύμη σε 10 ίσα μέρη.

Ανοιγω το καθένα σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο, έβαλα ένα ολόκληρο λουκάνικο στη μία άκρη και έκοψα την άλλη πλευρά σε λωρίδες όχι μεχρι το τελος της ζυμης
και μετά τυλίγω σε ρολό. Με τον ίδιο τρόπο έφτιαξα και τις υπόλοιπες μπάλες.
Τα αφήνω πάλι να φουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα αλείφω με κρόκο αυγού και τα πασπάλισα με αλάτι.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο

❤️ Σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα να είστε υγιείς ❤️❤️❤️

ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова

Προηγούμενο άρθροΟι Κεφτέδες του τσιγγάνου
Επόμενο άρθροΣπιτικό ντόνερ με κοτόπουλο