Δείτε Επίσης: Εύκολη Πίτα με Σπανάκι και Ζαμπόν | Λαζάνια με σπανάκι και ανθότυρο

Ζυμαρικά με Σπανάκι και Φέτα

Συστατικά:

-400 g ζυμαρικών οποιουδήποτε σχήματος και τύπου της επιλογής σας
-300 g σπανάκι
-250 ml Ξινή Κρέμα* ή Γιαούρτι
-200 γραμμάρια τυριού φέτα
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-1 κουτάλι λάδι, αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βράσουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη
Κόβουμε το σπανάκι σε κομμάτια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μουλιάζουμε το κομμένο σπανάκι μέσα σε ένα μπολ με νερό το στύβουμε και το βάζουμε στο τηγάνι
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει το σπανάκι.
Τρίβουμε την φέτα σε ένα μπολ και ρίχνουμε και την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι και ανακατεύουμε να κρεμμωσει το μείγμα.
Εφόσον το σπανάκι έχει βράσει και μαραθεί προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και την
κρέμα γιαουρτιού.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τα πάντα μαζί.

*Ξινή Κρέμα
Πλήρη κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η
κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και
αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.

Προηγούμενο άρθροΦανουρόπιτα με σταφίδες
Επόμενο άρθροΟ Καπαμάς από τα Άγραφα