Σπειρωτό Ρύζι με λαχανικά…

Υλικά:

200 γρ ρύζι μακρύκοκο
400 ml νερό
100 γραμμάρια κρεμμύδι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
300 γρ πορτοκάλια
80 ml λάδι
1 συσκευασία ή 450 γραμμάρια μείγματος κατεψυγμένων λαχανικών (καρότα, κουνουπίδι και μπρόκολο)
150 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά
1 κύβος σούπας κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό μπαχαρικό

Παρασκευή:

1. Βάλτε το πορτοκάλι σε υδατικό διάλυμα με μαγειρική σόδα και αφήστε το να σταθεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και σκουπίστε.
τριβουμε το ξύσμα από τη φλούδα πορτοκαλιού και στιβουμε το χυμό και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες και την σοταρουμε. Κάντε το ίδιο με κατεψυγμένα λαχανικά.
Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε τα λαχανικά με τον συνήθη τρόπο μαγειρέματος, βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά παραμένουν τραγανά. 
Δηλαδή, βάζω τα λαχανικά στην κατσαρόλα όταν βράζει το νερό και βράζω το κατεψυγμένο μείγμα για 6 λεπτά, και τις πιπεριές για 4 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα,
βγάλτε τα βρασμένα λαχανικά σε ένα κατάλληλο μπολ, καλύψτε και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.

2. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι κάτω από ένα ρεύμα κρύου νερού, στραγγίστε καλά και αφήστε το στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ενεργοποιήστε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βάζουμε το λάδι σε ένα ταψάκι (που μετα μπαίνει και στο φουρνο) που θα μπει στο φούρνο και το βάζουμε να ζεσταθεί. Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο στο ζεστό λάδι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για δύο λεπτά.
Ανακατεύουμε το ρύζι και το σοτάρουμε με το κρεμμύδι για τρία λεπτά. Ρίξτε ζεστό νερό στον χυμό πορτοκαλιού έτσι ώστε η συνολική ποσότητα υγρού να είναι 400 ml.
Ρίξτε το υγρό πάνω από το ρύζι και το κρεμμύδι. Προσθέστε τον τριμμένο κύβο σούπας ή κοτόπουλο και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε να λιώσει ο κύβος σούπας. Όταν βράσει το υγρό στο μπολ, καλύψτε το μπολ καλά με αλουμινόχαρτο (πιέστε το αλουμινόχαρτο καλά στις άκρες του μπολ για να μην βγει ατμός) και βάλτε το στο φούρνο. Ψήστε το ρύζι ΑΚΡΙΒΩΣ 20 λεπτά.
Βγάλτε το πιάτο από το φούρνο και τυλίξτε το σε μια μεγαλύτερη πετσέτα να σταθεί για 10 λεπτά.

3. Μετά από 10 λεπτά, αφαιρέστε την πετσέτα και το αλουμινόχαρτο. Ανακατέψτε το ρύζι και θα δείτε ότι κάθε κόκκος είναι ξεχωριστός.
Μόνο τώρα πασπαλίστε τα μαγειρεμένα λαχανικά με 1 κουταλάκι ξηρό μπαχαρικό λαχανικών και βάλτε το στο ρύζι.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Εάν θέλετε, μπορείτε να στυψετε χυμό λεμονιού για γεύση πάνω από το πιάτο.
Πολύ συχνά, προσθέτω βραστό λευκό κρέας κοτόπουλου σε αυτό το μείγμα (1/2 κιλό λευκό κρέας κοτόπουλου, μετρημένο χωρίς κόκαλο, ισχύει για αυτή την ποσότητα συστατικών).

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΤάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΑφράτο Κέικ με Αχλάδια…τέλειο μαζί με τον καφέ σας