ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

500 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ,

1 φακελάκι ξερή μάγια,

1 κουτάλια βούτυρο,

110 ml.νερό χλιαρό,

140 ml γάλα χλιαρό

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

το αλάτι συν 250 γραμμάρια βούτυρο!

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ αλεύρι,μαγιά,ζάχαρη,νερό,γάλα,αλάτι και ζυμωνουμε. θέλουμε αφράτη ζύμη! Την τοποθετούμε σε ζελατίνη και με τον πλάστη την πατάμε!

Την αφήνουμε μισή ώρα! Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα.250 γραμμάρια βούτυρο δηλαδή και αυτό σε ζελατίνη το πατάμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο!

Στην συνέχεια βγάζουμε την ζύμη από την ζελατίνη και την ανοίγουμε ένα τετράγωνο μακρύ φύλλο τοποθετούμε στην άκρη το παγωμένο βούτυρο και το κλείνουμε σαν φάκελο το σκεπάζουμε για μισή ώρα!

Στην συνέχεια το ανοίγουμε ξανά ένα τετράγωνο μακρύ φύλλο κόβουμε τρίγωνα κομμάτια,τοποθετούμε μερεντα στην άκρη ρολαρουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί!Τα σκεπάζουμε για 40 λεπτα!

Τελος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς  προθερμασμενο για 15 λεπτά αντιστάσεις μεσαία σχάρα πάνω κάτω!

Προηγούμενο άρθροΔίαιτα με ισορροπημένη διατροφή μιας εβδομάδας
Επόμενο άρθροΤσουρεκια Effie’s