Πατατόπιτα με λαχανικά και τυριά

Υλικά

2 κρεμμύδια
3 καρότα (200 γραμμάρια)
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι (24 ml)
400 γραμμάρια κιμά
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού αλάτι (4 γραμμάρια)
Μαύρο πιπέρι, τζίντζερ, κουρκουμά, θυμάρι σύμφωνα με την επιθυμία σας

4 πατάτες (1100 γραμμάρια)
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι (8 γραμμάρια)
1 λίτρο νερό για να βράσουν οι πατάτες
50 γραμμάρια βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας γάλα (60 ml)
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι (24 ml)
100 γραμμάρια τυρί φέτα
80 γραμμάρια τυρί τσένταρ
Μαιντανός

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά και κόβουμε το καρότο κυβάκια.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι,το καρότο,την πιπεριά και τα σωτάρουμε 5 λεπτά να μαραθούν λίγο.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε μέχρι ν αλλάξει χρώμα.Ρίχνουμε το αλάτι,τα μπαχαρικά όση ποσότητα θέλουμε και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε 10 λεπτά.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις βγάζουμε απ την κατσαρόλα και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο η μ ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αυγό και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τον μισό πουρέ πατάτας στον πάτο.Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε τον κιμά και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο πουρέ.Απλώνουμε και πάλι σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά και τον μαιντανό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 ° C για 35-40 λεπτά.
Βγάζουμε απ το φούρνο, αφήνουμε λίγο να σταθεί και το νόστιμο γεύμα μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΚέικ “Μπαμπάς”…το λένε και το μαξιλάρι του Πασσά
Επόμενο άρθροΠλούσιο και νόστιμο υγρό κέικ σοκολάτας με Γλάσο Καραμέλας