Αρακάς με πατάτες και καρότα

Υλικά:

3-4 πατάτες
500 γρ αρακάς (κονσέρβα)
3 καρότα
2 κεφάλια παλιά κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες σε κύβους
1 κουτ πάπρικα
1/2 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα καρότα σε κύκλους. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, ανακατεύοντας.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 4-5 λεπτά, μετά προσθέτουμε τις πατάτες και 1-2 πρέζες αλάτι, ανακατεύουμε ξανά.
Μετά από λίγο προσθέτουμε 2 κουπ νερό (500 ml). Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες (15-20 λεπτά ανάλογα το μάτι της κουζίνας). Ελέγχετε από καιρό σε καιρό και προσθέτετε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται.

Όταν οι πατάτες είναι μαλακές αλλά δεν έχουν ψηθεί πλήρως, προσθέτουμε τις ντομάτες σε κύβους και την πάπρικα.
Όταν ξαναπάρει βράση προσθέτουμε τον αρακά. (Χρησιμοποίησα αρακά από βάζο, που είναι εντελώς έτοιμο, οπότε τον προσθέτω στο τέλος για να μη βράσει).
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δοκιμάζουμε τις πατάτες και αν είναι έτοιμες σβήνουμε την εστία και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Αν θέλετε να είναι πιο πηχτό, προσθέστε 1 κ.γ. ουδέτερο κορν φλαουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣοκολάτα Πορτοκάλι 
Επόμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα και καρύδια