Αργά ψημένο αρνίσιο μπούτι με πατάτες

Ένα νόστιμο αρνί ψητό που είναι τέλειο για το πάσχα. Εύκολη προετοιμασία και ο φούρνος μπορεί να κάνει όλα τα υπόλοιπα.

Υλικά

1.5 έως 2 κιλά αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλα
1/2 φλιτζάνι Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
5 με 7 σκελίδες σκόρδο
2 κιλά πατάτες
Μια χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό και φρέσκο ​​δυόσμο
2 λεμόνια χυμό
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
Αλάτι
Φρέσκο ​​τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν το ψητό δεν είναι δεμένο, να το δεσετε αλλιώς θα ανοίξει.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίξτε τρύπες στο κρέας και γεμίστε με ροδέλες σκόρδο και λίγο δυόσμο και μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα εξωτερικά.
Κόψτε μερικά κομμάτια σκόρδου, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χρησιμοποιώντας την άκρη ενός πιρουνιού λιωστε σε μια πάστα.
Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δυοσμο, το ελαιόλαδο και το χυμό από τα λεμόνια. Χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να πήξει.
Περιχύνουμε το κρέας και το τρίβουμε όλο.

Προσθέστε το κρασί.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 165°C για περίπου 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες προσθέστε τις κομμένες πατάτες και ολοκληρώστε το μαγείρεμα για άλλη μια ώρα έως μισή ώρα ακάλυπτα στους 160°C.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, θα πρέπει να είναι τρυφερό, τραβιέται εύκολα.
Σερβίρουμε ζεστό με όλο τους χυμούς από το ταψί.

Καλή Ορεξη να το απολαύσετε

Προηγούμενο άρθροΔεν έχω φάει ποτέ τόσο νόστιμο φαγητό…Όλοι θα θέλουν την συνταγή…Γρήγορη και οικονομική συνταγή💯
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με σοκολατα και καρύδι