Μπιφτέκια γεμιστά στον φουρνο με ρυζάκι!

Τα μπιφτέκια γεμιστά στον φούρνο με ρύζι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και τη γεύση του. Τα μπιφτέκια είναι γεμισμένα τυρί και μυρωδικά, και ψήνονται στο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή και χρυσή κόρα. Σε συνδυασμό με το ρύζι, αυτό το πιάτο είναι γεμάτο από γεύση και θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα μπιφτέκια με μια πλούσια σαλάτα, για μια απολαυστική γευστική εμπειρία! 🍛🍽️

Υλικά

για τα μπιφτέκια

600 γραμ κιμά αναμεικτο,
1 μεγάλο κρεμμυδι τριμμένο και σωταρισμενο σε λίγο λάδι,
1 αβγό,
αλάτι, πιπερι,
ρίγανη,
λίγο κυμινο και μπαχάρι,
λίγο λάδι,
1 ντομάτα μέτρια τριμμένη
λίγο μαιδανο!

για το ρυζι
2 κουταλιές λάδι
1 βουτυρο,
1 κουπα ρύζι κίτρινο,
1 κουταλιά νοστιμιά λαχανικών,
2 & 1/3 κουπας ζεστό νερό
λιγο αλάτι!

Εκτέλεση

Ζυμωνω καλά αφήνω στο ψυγείο για 1-2 ώρες μετά πλαθω τα μπιφτέκια τα γεμιζω με λίγο κεφαλοτύρι η μοτσαρέλα αλοιφω με λίγο λάδι!
Ψήνω το φαγητό στους 200 προθερμασμενο φουρνο για περίπου 30-40 λεπτά!
Σερβίρω με μουστάρδα,κέτσαπ και κυβους φετας!

Για το ρύζι
Σωταρω στο λαδι- βουτυρο το ρύζι να γυαλισει,προσθετω τα λαχανικά,το νερό, την νοστιμιά και το αλάτι και βραζω σε πολυ χαμηλή
φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό( περίπου 10-12 λεπτα)σβηνω την φωτιά και σκεπαζω με πετσετα για 10 λεπτα και σερβίρω!

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστά Μπιφτέκια Γαλοπούλας

Γεμιστά Μπιφτέκια Γαλοπούλας

Συνταγή από τη Μάρι Γλασκόβη

Συστατικά:

1 κιλό γαλοπούλα κιμά (χρησιμοποίησα 7% λίπος)
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
3-4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο,
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
3-4 ψητές κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες,
3 μεσαία αυγά ελεύθερης βοσκής
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα,
1,5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης (χρησιμοποίησα μίξερ για τη βρώμη)
ή 1/2 πακέτο τριμμένης φρυγανιάς
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ψησίματος
2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Για γέμιση:
100 γραμμάρια σχεδόν κάποιο μαλακό κίτρινο τυρί, λιπαρό (Γκουντα  – Εμενταλ κλπ)

Για γαρνιτούρα (μέσω ψησίματος)
Συν το υπόλοιπο λιπαρό κίτρινο τυρί. 
1 μεγάλο κολοκύθι
4 μεσαίες ντομάτες
Φέτες μανιταριών (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια.

Παίρνουμε μία δόση κιμά την ανοίγουμε με τα χέρια σε επίπεδη επιφάνεια γεμίζουμε με κίτρινο μαλακό τυρί και μετά παίρνουμε δεύτερη δόση κιμά σκεπάζουμε το τυρί και το πλάθουμε σε μπιφτέκια τα τοποθετούμε στο ταψί μας και τρίβουμε από πάνω το τυρί έτσι όπως βλέπετε στην φωτό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 45 λεπτά. Πάντα ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας.

Απολαύστε και ευχαριστώ !!

Ακολουθήστε την Mari στο instagram