Αργή ψητή χοιρινή μπριζόλα

Όταν ήμουν παιδί, η γιαγιά μου μου έλεγε ότι όταν ένα άτομο δεν αισθάνθηκε καλά, θα έπρεπε να φάει μια χοιρινή μπριζόλα και θα σηκωθεί γρήγορα. Όταν μεγάλωσα,  συνειδητοποίησα ότι είχε δίκιο! Το άρωμα του αργού ψητού, του χοιρινού κρέατος και ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού είναι σε θέση να  σηκώσει κάθε ασθενή από το κρεβάτι. Τους μαγειρεύω σε πήλινο σκεύος, ψήνω σιγά-σιγά και κυριολεκτικά καταρρέει όταν αγγίζω με πιρούνι. Υπέροχη γεύση!

Απαραίτητα Υλικά:

6 τεμ. μπριζόλες λαιμού χοιρινού
μαύρο πιπέρι και αλάτι
1 κουτ αποξηραμένη ρίγανη
1 κουτ αποξηραμένα αλμυρά
1 κουτ πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
2 καρότα
3 σκελίδες σκόρδο
200 ml. ερυθρό κρασί
2 φύλλα δάφνης
30 ml. ελαιόλαδο
1 κουτ νερό

Εκτέλεση

Πλύνετε τις μπριζόλες και τα τακτοποιήστε στο πήλινο δοχείο. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Πασπαλίστε με αποξηραμένα μπαχαρικά – ρίγανη, αλμυρή και πάπρικα. Πετάξτε τη μουστάρδα Dijon εδώ και εκεί και απλώστε το με ένα κουτάλι στις μπριζόλες. Ξεφλουδίστε τα καρότα και τα κόβετε στη μέση. Ξεφλουδίστε τις σκελιδες σκόρδου και κόψτε τα σε φέτες δίπλα στο κρέας. Βάλτε δύο φύλλα δάφνης, ρίξτε κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο
και ρίξτε ένα ποτήρι νερό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κλείστε το καπάκι και τοποθετήστε την κατσαρόλα σε κρύο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
Ψήνουμε τις μπριζόλες για 1 ώρα και 15 λεπτά, μετά ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά με το καπάκι ανοιχτό, έως ότου εξατμιστεί το υγρό και οι μπριζόλες παραμένουν σχεδόν λιπαρές.

Καλή Απόλαυση

 

Απολαμβάνω!

Προηγούμενο άρθροΚρέμα μπανάνας με βελούδινη γεύση
Επόμενο άρθροΚέικ με καραμέλα και αχλάδια