Τουρλού με μπιφτέκια αγριογουρουνου στον φούρνο

Το Τουρλού με μπιφτέκια αγριογούρουνου στον φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από διάφορα λαχανικά, όπως πατάτες, καρότα, πιπεριές, κρεμμύδια και ντομάτες, τα οποία ψήνονται μαζί με μπιφτέκια αγριογούρουνου. Το πιάτο αυτό είναι πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα.

Τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στο Τουρλού είναι συνήθως τα πιο κοινά, όπως πατάτες, καρότα, πιπεριές, κρεμμύδια και ντομάτες. Τα λαχανικά αυτά ψήνονται μαζί με τα μπιφτέκια αγριογούρουνου για περίπου δύο ώρες, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν μια κοκκινωπή απόχρωση.

Τα μπιφτέκια αγριογούρουνου είναι πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Το κρέας του αγριογούρουνου είναι πιο σκούρο και πιο αρωματικό από το κρέας του χοίρου και έχει χαμηλότερο ποσοστό λίπους. Τα μπιφτέκια αγριογούρουνου συνήθως παρασκευάζονται με κρεμμύδι, σκόρδο, μυρωδικά και μπαχαρικά αλλα και λιγο ουζο.

Το Τουρλού είναι ένα πιάτο που μπορεί να απολαύσει κανείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Εδώ είναι μερικά σχόλια για το πιάτο αυτό:

  • “Το Τουρλού με μπιφτέκια αγριογούρουνου είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Τα λαχανικά είναι πεντανόστιμα και τα μπιφτέκια αγριογούρουνου είναι ζουμερά και αρωματικά.”
  • “Το Τουρλού είναι ένα πιάτο που συνδυάζει αρμονικά τη νοστιμιά των λαχανικών με τη γεύση του κρέατος. Είναι ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε.”
  • “Το Τουρλού είναι ένα πιάτο χορταστικό και ζεστό και θα σας ζεστάνει από μέσα προς τα έξω.”

Εάν ψάχνετε για ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που θα σας ζεστάνει από μέσα προς τα έξω, το Τουρλού με μπιφτέκια αγριογούρουνου είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Υλικά

2 Πατάτες
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
1 πιπερια κόκκινη πράσινη
2 ντοματες ώριμες
σκόρδο κρεμμύδι
καροτο
παπρικα γλυκιά
αλάτι πιπερι
βεγκετα

Μπιφτέκια αγριογουρουνου
800 γρ – 1 κγ κιμά αγριογουρουνο
κρεμμύδι
2 σκελ σκόρδο
ριγανη
δυόσμο μαϊντανό
αυγο
ψωμι 4 φετες
αλάτι πιπερι
και λίγο ούζο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Κόβουμε τις πατάτες και τη μελιτζάνα το καρότο τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις βάζουμε στο μπολ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια, χωρίζουμε τις φλούδες του και τις βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ τρίβουμε τις ντομάτες πελτέ βάζουμε μπολικο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, βεγκετα, παπρικα και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στον φούρνο με λάδι μπόλικο 1 ποτήρι νερο….
Ψηνω πρώτα το φαγητό για 50 λεπτά
Πρωτηγανίζω τα μπιφτέκια αγριογουρουνου και μετά στον φούρνο μέχρι να κοκκινησουν

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Tουρλού!

Το Τουρλού είναι ένα στιφάδο λαχανικών που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία λαχανικών από το ψυγείο σας.
Η μαμά μου το έφτιαχνε κάθε εβδομάδα όταν μεγαλώναμε και μου αρέσει να το φτιάχνω ακόμα. Είναι υπέροχο με ελιές Καλαμών, φέτα, σχοινόπρασο και λίγο ελαιόλαδο!

Υλικά

4 μεσαίου μεγέθους πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε κύβους
1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
3 κοτσάνια σέλινο κομμένο σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κονσέρβα/βάζο ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 μεσαίου μεγέθους γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κουταλιές της σούπας ή περισσότερο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
Νερό ή ζωμός λαχανικών
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα μπαχαρικά, τον πελτέ ντομάτας και το κέτσαπ και μετά τις πατάτες. Προσθέστε αρκετό νερό ή λαχανικά για να καλύψετε όλα τα λαχανικά.
Μαγειρέψτε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Μου αρέσει πιο στεγνό, αλλά αν το θέλετε λίγο πιο ζουμερό, προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό.
Σερβίρετε περιχυμένο με ελαιόλαδο, με ψωμί φρέσκο και ελιές Καλαμών.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Sylvia A Rombis

Προηγούμενο άρθροΤυροψωμάκια με σουσάμι είναι πλούσια, αρωματικά και ορεκτικά.
Επόμενο άρθροΓεύμα Κυριακής με Χταπόδι και Κριθαράκι στο φούρνο