Αρμενικα μηλοπιτάκια με σταφίδα και καρύδια

 

Συστατικά
Ζύμη:
Αυγό – 1 τεμ.
Βούτυρο – 130 γρ
Αχνη ζάχαρη – 80 g
Αλεύρι – γ.ο.χ 50g
Σόδα ψησίματος – 10 g

Γέμιση:
Νωπά μήλα – 530 g
Αποφλοιωμένα καρύδια – 50 γρ
Σταφίδες – 70 γρ
Γαρύφαλο – 5 γραμ
Κανέλα – 5 γραμ
Ζάχαρη – 10 g

Οδηγίες

Η ζύμη
Χτυπήστε μαζί το Αυγό με το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και μαγειρική σόδα
Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη

Γέμιση
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τους κύβους
Τηγανίζουμε ελαφρά τα μήλα με σταφίδες και καρύδια, προσθέτουμε ζάχαρη και μπαχαρικά
Αφήστε την γέμιση να κρυώσει

Ψήστε τα μηλοπιτακια
1. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 0,5 cm 
2. Τυλίξτε την γέμιση μέσα σε αυτό
3. Χαράξτε με το μαχαίρι σε τομές με τη μορφή διαμαντιών
4. Βάλτε το φούρνο, προθερμασμένο σε 200 βαθμούς
5. Πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη
6. Αυτό είναι όλο. Είναι αλήθεια ότι είναι απλό, Μένει να καλέσετε φίλους να τα απολαύσετε

ΠΗΓΗ: foodnchef.com 

Προηγούμενο άρθροΠως γίνετε η πιο απλή σαλάτα “Gurmet”
Επόμενο άρθροΣνιτσελ Χοιρινού με σάλτσα μανιτάρια