ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
1,5 κιλό αρνί χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κομάτια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε κύβους
3-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
425 gr ντομάτες, σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
1 κουταλάκι αποξηραμένο ρίγανη
Αλατοπίπερο και μαύρο πιπέρι για την γεύση
1 πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
4 φλιτζάνια νερό
Φρέσκια ​​μέντα για γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.

Τοποθετήστε τα κύβους μελιτζάνας σε ένα ταψί και πασπαλίστε με περίπου 2 κουταλάκια αλάτι. Ανακατέψτε για να αλατιστούν πλήρως και τοποθετήστε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν για 30-60 λεπτά. Θα απελευθερώσουν τους πικρούς χυμούς τους. Πετάξτε το υγρό και στεγνώστε με χαρτοπετσέτες.

Τοποθετήστε την μελιτζάνα σε ένα ταψί σε ομοιόμορφο στρώμα και πασπαλίστε από ¼ φλιτζάνι έως ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο πάνω από τα κομμάτια μελιτζάνας και ανακατέψτε να λαδωθούν.

Ψήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 250 ° C και ψήνουμε 15 λεπτά περισσότερο. Ανοίξτε το Γκρίλ και αφήστε να πάρουν χρώμα για 3-4 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη.

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή θερμότητα και προσθέστε ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα μισά από τα κομμάτια του αρνιού. Καρυκεύεστε με αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίστε και στις δύο πλευρές για 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τα τεμαχισμένα αρνίσια κομάτια σε ένα πιάτο και αφήστε τα στην άκρη.

Προσθέστε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 6-8 λεπτά.

Προσθέστε το τριμμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Τοποθετήστε το αρνί πίσω στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το δυόσμο και την μελιτζάνα.

Φέρτε σε βρασμό, καλύψτε το δοχείο με το καπάκι και μειώστε τη θερμότητα στο μέσο. Μαγειρέψτε για 1 και ½ έως 2 ώρες ή έως ότου η σάλτσα πήξει και το αρνί είναι μαλακό. Ανακατεύετε συχνά έτσι ώστε να αποφευχθεί να κολλήσει. Αν το υγρό εξατμιστεί πολύ σύντομα, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό.

Γευτείτε και προσαρμόστε το καρύκευμα, εάν χρειαστεί.

Προσθέστε τα ψημένα κομμάτια μελιτζάνων στο κρέας και ανακατέψτε μαλακά.

Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά, έτσι ώστε οι γεύσεις να μπορούν να παντρευτούν.

Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο και σερβίρετε με λίγο φρυγανισμένο ψωμί, ρύζι ή ζυμαρικά.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΠαστίτσιο με την ευκολότερη μπεσαμέλ σε 5 λεπτά
Επόμενο άρθροΚέικ Μπανάνας με Σταφίδες