Αρνί στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

Για το αρνί

1,3 κιλά αρνί μπούτι
270 γρ. μαρινάδα
4 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι

Για τη μαρινάδα

100 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
30 γρ. κοτσάνια μαϊντανού
50 γρ. μουστάρδα
7 γρ. θυμάρι, κλωνάρια
5 γρ. δεντρολίβανο, φύλλα
10 γρ. νερό

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτες baby
70 γρ. ελαιόλαδο
130 γρ. λεμόνι χυμό
1 γρ. δάφνη
5 γρ. ρίγανη
100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για το αρνί
Σε ένα κεραμικό ταψάκι αλατίζουμε καλά το αρνί με αρκετό αλάτι, και περιχύνουμε την μαρινάδα, αλείφοντας με τα χέρια μας και προσέχοντας ώστε να πάει παντού.
Τοποθετούμε το αρνί πάνω από τις πατάτες και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C για περίπου 5-6 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού που μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πάρει ωραίο χρώμα.

Για τη μαρινάδα
Αναμειγνύουμε σε ένα μπλέντερ ελαιόλαδο, λίγο νερό, σκόρδο, φρέσκο θυμάρι, τον μαϊντανό μαζί με τα κοτσάνια, δενδρολίβανο και λίγη μουστάρδα. Τα αλέθουμε ώστε να γίνουν ένα λείο μείγμα.

Για τις πατάτες
Τοποθετούμε τις πατάτες στο κεραμικό ταψάκι, προσθέτουμε το λάδι, το βούτυρο, το χυμό από το λεμόνι, τη ρίγανη, την δάφνη και το αλάτι.

Tip

Αν το αρνί δεν πάρει χρώμα δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα.

ακολουθήσαμε την Συνταγή του Yiannis Lucacos logo

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα “Λουκάνικα σφολιάτας” με κιμά!!!!
Επόμενο άρθροΜανιτάρια με λευκή σάλτσα…το τέλειο ορεκτικό