Υλικά συνταγής
Για το αρνάκι
1 κιλό αρνάκι, κατά προτίμηση από μπούτι ή χεράκι, κομμένο σε κομμάτια
180 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 συσκευασία (500 γρ.) ελαφρώς συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
500 ml ζωμό λαχανικών 
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια Νο. 10 ή Νο. 6
χοντρό αλάτι
λίγο φρέσκο βούτυρο 
τυρί τριμμένο επιλογής σας για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το αρνάκι: Βγάζετε το αρνί από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε, για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, το πλένετε και το ταμπονάρετε καλά με απορροφητικό χαρτί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει. 
  2. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ½ λ επιπλέον. Προσθέτετε τα κομμάτια αρνιού και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-μελί χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας και το πελτέ, τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών, το ξυλάκι κανέλας, και τους κόκκους μπαχάρι. 
  3. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση η σάλτσα, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 1:20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι και δέσει η σάλτσα του και μείνει με το λαδάκι της . 20 λ πριν γίνει το φαγητό το αλατοπιπερώνετε. 
  4. Για τα μακαρόνια: Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σας, σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι, νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε τα περιχύνετε με καυτό βούτυρο και ανακατεύετε να καλυφθούν με το βούτυρο. 
  5. Σερβίρετε ζεστά τα μακαρόνια σας με το ζεστό αρνάκι σας πασπαλισμένα με μπόλικο τριμμένο τυρί επιλογής σας και με λίγο φεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύετε το ένα καλό, δροσερό ροζέ κρασάκι και … καλή σας όρεξη.

Πηγή

Προηγούμενο άρθροCheesecake συνταγή με τυρί κρέμα και λευκή σοκολάτα με σος καραμέλας
Επόμενο άρθροΛάχανο Σωτέ…είναι απλό αλλά κάνει την διαφορά