Αρνάκι στο φουρνο με μανέστρα

Συστατικά

2.5 kgr αρνί με κόκαλο
3 φλιτζάνια πολτοποιημένη ντομάτα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 λεμόνι, χυμό
6 φλιτζάνια νερό
1 κιλό μανεστρακι
½ κιλό τυρί φέτα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς C.
Τοποθετούμε το αρνί σε ένα ταψί. Προσθέστε πολτοποιημένες ντομάτες, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε και βεβαιωθείτε ότι το αρνί έχει καλυφθεί. Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 3 ώρες. Βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Αφήστε το φούρνο αναμμένο.
Προσθέστε νερό και την μανεστρα απευθείας στο ταψι. Επιστρέψτε στον ζεστό φούρνο και ψήστε μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά και να μείνουν πολύ λίγα υγρά, 30 λεπτά με 1 ώρα. Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαμηλότερη θερμοκρασία και να μαγειρέψετε περισσότερο.

Υ.Γ Εχω κάνει και καποιες παρεμβάσεις στην αρχικη συνταγή βάζοντα ντοματίνια και κρεμμύδι

Προηγούμενο άρθροΚριτσινάκια Παραλίας Λεμονιού
Επόμενο άρθροΓλώσσα μοσχαρίσια σούπα