Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες

Υλικά

1 κιλό πατάτες
3 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες της επιλογής σας, μπορούν επίσης να είναι με κόκαλο (κατά προτίμηση στο λαιμού )
αλάτι ή καρύκευμα για όλες τις χρήσεις κατά βούληση
½ κουτ. αλμυρό ή θυμάρι
2-3 κ.σ. λάδι
μαύρο πιπέρι για γεύση
1 κουπα νερό

Εκτέλεση:

1 Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τα κόβουμε σε μισοφέγγαρα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τις μπριζόλες.
Τα αλατοπιπερώνουμε ή με τα καρυκεύματα για όλες τις χρήσεις, τα περιχύνουμε με λίγο λάδι. Προσθέστε το νερό. Ανακατεύουμε όλα πολύ καλά ώστε
οι πατάτες να αρωματιστούν ομοιόμορφα.
2 Τοποθετήστε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες, τις οποίες έχετε αλατοπιπερώσει για γεύση.
3 Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
4 Ψήνουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αερόθερμο (ή 200 βαθμούς χωρίς αέρα) για περίπου 60 λεπτά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ελέγχουμε με ένα πιρούνι ότι έχουν γίνει οι πατάτες και το κρέας.

Δεν πειράζει να γυρίσεις τις μπριζόλες.
Αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να γίνει το πιάτο.
Ωστόσο, προσέξτε να μην ψηθεί πολύ το πιάτο, για να μην στεγνώσουν οι μπριζόλες. Γι’ αυτό καλό είναι να είναι από κατάλληλο μέρος για να μείνουν ζουμερές.
5 Μόλις το πιάτο είναι έτοιμο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση! 🙂

Η Συνταγή είναι από την annieandjeff.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚεφτέδες στο φούρνο με πατάτες, ρύζι και καλαμπόκι