Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Συστατικά

1 – 1.5 κιλό αρνί (μπριζολάκια)
800-1000 γρ πατάτες
1 – 1.5 ποτήρια λευκό κρασί
3-4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι για γεύση
1-2 σκελίδες σκόρδο
αρωματικά βότανα για γεύση ( δεντρολίβανο – μαϊντανός – )
Δενδρολίβανο για γεύση

Πώς να φτιάξετε αρνί στο φούρνο

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, προσθέτουμε τα αρωματικά μυρωδικά ψιλοκομμένα, την σκελίδα σκόρδο τριμμένη χωρίς τη φλούδα και τα ανακατεύουμε όλα με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα αρνίσια παϊδάκια, τα μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη, προσέχοντας να τα γυρίσουμε μετά από 30 λεπτά.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτε. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου, αλλάξτε το νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για άλλα 15 λεπτά.
Αυτή η λειτουργία θα βοηθήσει τις πατάτες να χάσουν το άμυλο τους.
Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τις στεγνώνουμε.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέστε τα καλά στραγγισμένα κομμάτια του αρνιού ανάμεσα στις πατάτες, αλατοπιπερώστε, προσθέστε τον δενρδολίβανο και περιχύστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 – 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Το αρνί πρέπει να είναι καλά ψημένο και οι πατάτες χρυσαφένιες και τραγανές.
Σερβίρετε ζεστό.
Για πολύ πιο νόστιμα αρνίσια παϊδάκια με πατάτες φούρνου, μπορείτε να πασπαλίσετε στην επιφάνεια λίγο τριμμένο τυρί κίτρινο.

Καλό είναι να μην κόψετε τις πατάτες σε φέτες που είναι πολύ μεγάλες για να εξασφαλίσετε το σωστό μαγείρεμα

Προηγούμενο άρθροΓλυκό κουταλιού κολοκύθι
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνες με σκόρδο…Σε χρόνο μηδέν