Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο Φρικασέ Με Μαρούλι | Αρνάκι με Μελιτζάνες και Παρμεζάνα

Αρνάκι Φρικασέ

Υλικά

Για το αρνί φρικασσε:
1,3 έως 1,4 κιλά  αρνί, μπούτι με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
2 μεγάλα κεφάλια μαρούλι, Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
1/2 μάτσο φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο φρέσκο ​​μαϊντανό
2-3 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 μέσο πράσο ψιλοκομμένο
5 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι νερό
Αλάτι και πιπέρι που σας αρέσει
4 κομμένα και καθαρισμένα αγκινάρες ή κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά κορν φλαουρ για το τρίψιμο του κρέατος

Για το αυγολέμονο: σάλτσα

3 κρόκους
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια +έξτρα για το σερβίρισμα
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια +έξτρα για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε υψηλή φωτιά και ροδίστε το κρέας. Προσθέστε τα πράσα, κρεμμυδια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρετε σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό , κύβο λαχανικών αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε, σκεπασμένα, για 30 λεπτά σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε μαρούλι άνηθο μαϊντανό και αγκινάρες, συνεχίστε το βράσιμο,μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγοβράστε για 1 ώρα.
Όταν το φρικασσε έχει μαγειρευτεί και μόνο λίγη ποσότητα υγρού παραμένει στην κατσαρόλα, απενεργοποιήστε τη φωτιά.

Για το αυγολέμονο
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός.
Ρίχνουμε και μία χούφτα από τον άνηθό και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει στο μπολ με το αυγολέμονο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί (3-5 κουταλιές), αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ανακινήστε την κατσαρόλα απαλά από τη μία πλευρά στην άλλη για να διανεμηθεί. Αφήστε το να παραμείνει καλυμμένο στη φωτιά για 20 λεπτά πριν το
σερβίρετε.

Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο Φρικασέ Με Μαρούλι | Αρνάκι με Μελιτζάνες και Παρμεζάνα

ΠΗΓΗ: Fay Karamanakis

Προηγούμενο άρθροΔίχρωμο κέικ με καφέ Εσπρέσο
Επόμενο άρθροΣτριφτό Τυρόψωμο…δεν είναι δύσκολο