Δείτε Επίσης: Αρνί κατσαρόλας με αγκινάρες πατάτες και καρότα | Αρνάκι με κριθαράκι κατσαρόλας

Αρνάκι με Μελιτζάνες και Παρμεζάνα

ΥΛΙΚΑ :

1 μπούτι αρνιού
4 σκελίδες σκόρδο
φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κρεμμύδια
3 καρότα, κομμένα κατά μήκος
3 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
2 κουτιά των 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 μελιτζάνες
250 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
φρέσκο βασιλικό
50 γρ. παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C στις αντιστάσεις.
Με ένα μυτερό μαχαίρι, κάντε μικρές σχισμές σε όλο το κρέας. Κόψτε τις δύο σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομματάκια και σπάστε το δεντρολίβανο σε μικρά κλαδάκια. Κρατήστε 3 κλαδάκια. Βάλτε ένα κομματάκι σκόρδου και μερικά φύλλα δεντρολίβανου σε κάθε σχισμή. Πασπαλίζετε το αρνί με αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε το ηλιέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήστε να ζεσταθεί καλά.
Όταν είναι ζεστό, προσθέστε το αρνί, ένα κρεμμύδι, κομμένο στη μέση, τα καρότα, δεντρολίβανο, δάφνη και μία σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση οριζόντια.

Ροδίζετε το αρνί από όλες τις πλευρές μέχρι να κάνει κρούστα, περίπου 10 λεπτά. Συμπληρώνετε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα.
Ενώ το αρνί μαγειρεύεται, φτιάξτε τη σάλτσα ντομάτας. Ψιλοκόβετε το υπόλοιπο κρεμμύδι. Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε σε απαλή φωτιά έως ότου το κρεμμύδι είναι διαφανές.

Προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο και τηγανίστε για άλλα 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε τις
κονσερβοποιημένες ντομάτες. Σιγοβράστε απαλά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μειωθεί περίπου στο μισό, σχηματίζοντας μια παχιά σάλτσα. Ρίξτε τη ζάχαρη και άφθονο πιπέρι.
Ενώ η σάλτσα ντομάτας σιγοβράζει, κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε ελαφρά αλάτι και αφήστε να «σταθούν» για 5-10
λεπτά.
Λίγο πριν το τηγάνισμα, στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας. Στεγνώστε χρησιμοποιώντας περισσότερο χαρτί κουζίνας, δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε με νερό.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τις μελιτζάνες, λίγες κάθε φορά.
Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν απαλά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια αφήστε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο στο τηγάνι κάθε φορά που αρχίζετε να τηγανίζετε μια νέα παρτίδα.
Σε ένα ταψί ρίχνετε λίγη σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε μερικές φέτες μελιτζάνας, συμπληρώστε με λίγη μοτσαρέλα και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα.


Βάζετε από πάνω το αρνί και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 40 λεπτά.

Στη συνέχεια, βγάλτε από το φούρνο και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Καλύψτε το αρνί με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, έως ότου οι χυμοί περάσουν ομοιόμορφα σε αυτό. Ρίξτε τους χυμούς πάνω στο αρνί πριν το σερβίρετε. Είναι υπέροχο!!

Δείτε Επίσης: Αρνί κατσαρόλας με αγκινάρες πατάτες και καρότα | Αρνάκι με κριθαράκι κατσαρόλας

Πηγή Φωτό: oneman.gr

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΜακαρονόπιτα με Φέτα και Φρέσκο κρεμμυδάκι
Επόμενο άρθροΤο Ανεπανάληπτο ”ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ” όπως δεν το έχετε ξαναφτιάξει