Αρνί Γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Υλικά

Μπούτι αρνίσιο: 1200-1500 γρ. περίπου σε μερίδες
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Ψιλοκομμένη ντομάτα: 800 γρ. (2 κονσέρβες κονκασέ)
Λευκό ξηρό κρασί: 1 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
1/2 κγ ρίγανη
1/2 κγ πάπρικα
1/2 κγ κανέλα
1/2 μοσχοκάρυδο
2 φυλλα δάφνη
1 φλιτζάνι νερό
Κριθαράκι: 500 γρ.
μαϊντανό
150 γρ θρυμματισμένη φέτα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Εκτέλεση

Στεγνώστε το αρνί και προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Σε μια μεγαλη κατσαρόλα με καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέστε το αρνί και μαγειρέψτε για 7 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε προς το παρόν το αρνί σε ένα μεγάλο πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Καρυκεύστε με αλάτι. Μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν.


Επιστρέψτε το αρνί στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τη ρίγανη, την πάπρικα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί το κρασί κατά τουλάχιστον ½ και μετά προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και τις ντομάτες.
Σπάμε τις ντομάτες χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά έως 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί το αρνί.
Ανακατεύουμε το κριθαράκι και σκεπάζουμε την κατσαρολα.

 

Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαρακι και να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας.


Γαρνίρετε με μαϊντανό και θρυμματισμένη φέτα, αν θέλετε, πριν σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροKοτόπιτα κατσαρόλας με σφολιάτα
Επόμενο άρθροΑλευρόπιτα σε 10 λεπτά