Αρωματικό αρνακι στο φούρνο με πατατες

Τόση γεύση σε ένα πιάτο δεν έχετε ξαναφαει. Ευχαριστώ μαμά ❤️❤️

Υλικά

• 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
6 λοβούς κάρδαμου, ελαφρώς σπασμένοιι (χρησιμοποίησα έναν πλάστη για να τα πιέσω ελαφρά)
• λάδι
•2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά μισοφέγγαρα
• 900 γρ αρνίσιο μπούτι σε μερίδες
• 1 μεγάλο κεφάλι σκόρδο, ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες και τις αφήνουμε ολόκληρες
• 8 ασκαλώνια, ξεφλουδισμένα και αφημένα ολόκληρα
• 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
• 1 κουτ. αλεσμένο κύμινο
• 1 κουτ. αλεσμένη πιπερόριζα
• 1 κουτ. κανέλα
• 1/2 κουτ. αλεσμένο πιπέρι καγιέν
• 1 κουτ. σκόνη μουστάρδας
• 2 κ.σ. αλεύρι
• 500 ml. ζωμό κοτόπουλου, αρνιού ή λαχανικών
• 700–750 γραμμάρια πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
• 50 γρ βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
• φύλλα θυμαριού κατά παραγγελία
• θαλασσινό αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (150°C με ανεμιστήρα).
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε τους σπόρους κύμινου και τους λοβούς κάρδαμου και φρυγανίστε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην καούν.
Ρίξτε τόσο λάδι στην κασταρόλα ώστε να καλύψει τον πάτο. Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 6-8 λεπτά ή να γίνουν ημιδιαφάνει και ελαφρώς χρυσαφένιες άκρες. Προσθέστε το κρέας και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας καλά.

Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο, τα ασκαλώνια και τα καρότα και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεσμένο κύμινο, το τζίντζερ, την κανέλα, το καγιέν, τη μουστάρδα σε σκόνη, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε ξανά.
Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας πάνω από το κρέας, επικαλύπτοντάς το ελαφρώς. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με φύλλα θυμαριού και αλατοπιπερώνουμε ξανά, σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα ή το ταψί από το φούρνο και αφαιρέστε το καπάκι/αλουμινόχαρτο. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C (200°C ανεμιστήρας) και επιστρέψτετο στο φούρνο και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Elka Kraynina

Προηγούμενο άρθροΦανταστικά κουλούρια πορτοκαλιού…Πανεύκολο και σούπερ νόστιμο!
Επόμενο άρθροΠροφιτερόλ Εξπρές…είναι πραγματικό το όνειρο όλων των γλυκατζίδων